Εκπαίδευση ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες – Ήρων2

Πληροφορίες & Αιτήσεις συμμετοχής καθημερινά

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, Ερμού 70, τηλ 2610 243286, κ. Δήμητρα Αποστολοπούλου.

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ) του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Αχαΐας σχεδιάζουν και υλοποιούν το πρόγραμμα «Εκπαίδευση ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες – Ήρων2» με στόχο την εκπαίδευση ενηλίκων πολιτών, αρχάριων στην πληροφορική στη χρήση Η/Υ και τις νέες τεχνολογίες.

 

 

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΣΠΑ 2007-13) και από το Ελληνικό Δημόσιο.

α) Σε ποιους απευθύνεται. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες (άνω των 18 ετών), που είναι αρχάριοι στην πληροφορική.

β) Περιεχόμενο του προγράμματος

 

  • Γενικές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούν οι υπολογιστές
  • Η χρήση του λειτουργικού συστήματος Windows
  • Η χρήση κειμενογράφου (Word)
  • Η χρήση υπολογιστών φύλλων (Excel)
  • Η χρήση προγράμματος παρουσιάσεων (Powerpoint)
  • Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αναζήτηση πληροφοριών, εφαρμογές.
  • Η χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
  • Σύγχρονα θέματα που αφορούν τη χρήση του διαδικτύου (ασφάλεια, ιοί υπολογιστών κ.λπ.)

 

Η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ!

γ) Διάρκεια Προγράμματος. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 50 ώρες. Μαθήματα θα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα από 2,5 ώρες κάθε φορά, απογευματινές ώρες. Τα τμήματα ολοκληρώνονται σε διάστημα 10 εβδομάδων (2,5 μηνών περίπου).

δ) Έναρξη τμημάτων. Τα πρώτα τμήματα ξεκίνησαν το Ιανουάριο του 2011 και η έναρξη τμημάτων θα συνεχιστεί μέχρι και τον Μάρτιο 2011.

ε) Τόπος διεξαγωγής. Τα τμήματα θα γίνονται στα εργαστήρια πληροφορικής των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευόμενοι θα ενταχθούν σε τμήμα που θα λειτουργήσει σε κάποιο κοντινό σχολείο της περιοχής τους (εφόσον υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός αιτήσεων από την περιοχή).

στ) Πιστοποίηση. Οι εκπαιδευόμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα, θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.

file icon doc Deltio Typou Heron 2_2010_2.doc

file icon pdf αίτηση