Το Επαγγελματικό Λύκειο και η Μαθητεία στην 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ

Το Επαγγελματικό Λύκειο και η Μαθητεία
στην 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας
Patras IQ

Στην 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ που πραγματοποιήθηκε στις 27, 28 και 29 Απριλίου 2018, στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας συμμετείχαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας η οποία παρείχε στους επισκέπτες ενημέρωση για τα ΕΠΑΛ και για το νέο θεσμό του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας».

Την Παρασκευή, στα εγκαίνια της έκθεσης, επισκέφθηκε το περίπτερο της ΠΔΕ-ΔΕ ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ Απόστολο Κατσιφάρα και τον Περιφερειακό Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε στην έκθεση ο Υφυπουργός  Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης απεύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες της έκθεσης. Ο κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  τονίζοντας ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και έδωσε έμφαση στις θεσμικές αλλαγές που υλοποιούνται βάσει του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου.

Στο περίπτερο των ΕΠΑΛ, που στήριξαν εκπαιδευτικοί και επισκέφθηκε πλήθος ενδιαφερομένων, δόθηκαν πληροφορίες για την Δομή του Επαγγελματικού Λυκείου, τα Εργαστηριακά Κέντρα, το νέο θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας, παρουσιάστηκαν εργασίες των μαθητών των ΕΠΑΛ  μέσα από  κατασκευές – λογισμικό και διανεμήθηκε, από εθελοντές Μαθητευόμενους, έντυπο ενημερωτικό. Έντονο ενδιαφέρον προκάλεσε η ηλεκτρονική κατασκευή των μαθητών που είχε ως θέμα την μεταφορά ήχου μέσα από οπτικές ίνες.

Την Κυριακή στις 11:00 το πρωί, στην Αίθουσα 2, έγινε προβολή παρουσίασης του νέου θεσμού του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας». Στην Παρουσίαση παρευρέθησαν, ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Αχαΐας κ. Γεώργιος Αφράτης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Αθανάσιος Κούστας, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, Εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ, Επιχειρηματίες και Επισκέπτες της έκθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.

Δείτε το Video εδώ  https://www.youtube.com/watch?v=_py-CID87xQ

{gallery}2017 – 2018/mathiteia/patras_iq{/gallery}