ΣΥΝΕΔΡΙΟ E-LIOS (E-Learning Interctive Open School) “Τα Εκπαιδευτικά Συστήματα της Ανατολικής Ευρώπης”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο Συνέδριο με τίτλο «Τα  Εκπαιδευτικά Συστήματα στην Ανατολική Ευρώπη» που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 13-14 Φεβρουαρίου 2016, στην Εστία Επιστημών Πάτρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το συνέδριο εντάσσεται στην προπαρασκευαστική συνάντηση των εταίρων του τριετούς ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS + KA 2 με τίτλο: E-Learning Interactive Open School (E-LIOS) και κωδικό 2015-1-EL01-KA201-014029.

Το συνέδριο περιλαμβάνει ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίων, ειδικούς των Τεχνολογιών Εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών Συστημάτων.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι δράσεις των Ομάδων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Την εμπειρία ευρωπαϊκών προγραμμάτων κινητικότητας θα αναπτύξουν σχολεία που ήδη υλοποίησαν ή υλοποιούν δράσεις ERASMUS+ KA1 και KA2, ενώ θα παρουσιαστούν και προγράμματα υποστήριξης χαρισματικών παιδιών.

Τέλος, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα εκπαιδευτικά συστήματα χωρών της Ανατολικής Ευρώπης που συμμετέχουν ως εταίροι στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα E-LIOS.

Στο χώρο της Εστίας Επιστημών Πάτρας θα υπάρχουν περίπτερα ενημέρωσης (info desks) με πληροφοριακό υλικό για τα προγράμματα ERASMUS + και για δράσεις σχετικές με χαρισματικά παιδιά (CTY Greece – Κολλέγιο Ανατόλια).

Το Συνέδριο έχει επίσημη γλώσσα την αγγλική.

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: http://geodimako6.wix.com/erasmusplus